Individuele consulten

Individuele consulten

Wanneer u met uw hond problemen ondervindt binnenshuis of tijdens het uitlaten kan ik u helpen.  Het kan gaan om ongewenst gedrag zoals uitvallen, trekken aan de lijn, poep eten, najagen, weglopen te opdringerig spelen of “machogedrag”.  Ook bij angstig of nerveus gedrag van uw hond, problemen met alleen blijven, lelijk doen tegen bezoek, slopen of druk gedrag in huis  kunt u een beroep op MDG doen.
desiree op brug

De eerste sessie spreken we af na een gratis telefonische intake van ongeveer 20 minuten. Afhankelijk van de  problematiek beginnen we met een huisbezoek of een roedelwandeling.
Ik zal u laten zien waar het gedrag uit voort komt en wat de hond nodig heeft. Vervolgens leert u uw hond te begrenzen en begeleiden op een manier die bij uw hond past.  Hierbij moet u denken aan techniek van lijnvoering, hoe en op welk moment terugroepen, op de juiste manier gebruik maken van beloningen.
Maar ook het lezen in inschatten van hondengedrag en het belang van uw eigen houding en vertrouwen is erg belangrijk.

Huisconsult
Ik kom bij u thuis. In anderhalf uur werken we thuis aan bovenstaande doelen en maken we een wandeling door uw buurt. Als er specifiek problemen zijn met bepaalde honden die u vaak tegenkomt kunnen we een sessie inplannen waarin u deze baasjes vraagt mee te werken.